2021-10-20 17:13:39• hírek • közlemény

Csütörtökön adják át a Dinamo sportbázist

 

Október 21-én, 17 órakor kerül átadásra a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a Román Labdarúgó Szövetség által közösen felújított, XXI. századi körülményeknek és sportszakmai előírásoknak is megfelelő Dinamo sportbázis.

Az eseményen Kereskényi Gábor polgármesteren kívül jelen lesznek a társfinanszírozó szövetség legmagasabb szintű képviselői, Răzvan Burleanu elnök, Gabriel Bodescu főtitkár és Mihai Stoichiţă technikai igazgató is.


A korszerűsített létesítménynek része egy 100x60 méter méretű műfüves labdarúgó pálya, amely a labdarúgó szövetség által szervezett B és C kategóriás mérkőzések lebonyolítására is alkalmas, az ezt körülvevő, műanyag borítású atlétikai futópálya, valamint a távolugráshoz szükséges homokpálya. Ugyanakkor a 4 darab húsz méteres oszlopról lesz biztosítva a villanyfényes esti világítás, az új lelátó pedig 200 néző elhelyezésére alkalmas. Ugyanakkor felújításra kerültek az öltözők, beüzemelésre került egy eredményjelző tábla, megújult a kosárlabdapálya és a kispályás labdarúgópálya.


„Nemcsak a Szatmár megyei, hanem az egész környék focicsapatainak több száz kilométert kell utazniuk a téli hónapok folyamán, hogy megfelelő körülmények között edzhessenek a felkészülési időszakban, a legtöbb esetben magyarországi helyszíneket igénybe véve. Ezzel a beruházással a profi csapataink, a sportiskola különböző korosztályai, és az erre igényt tartó amatőr egyesületek is egy olyan központhoz jutnak, ahol minden adott a megfelelő felkészüléshez. Remélem, hogy a Dinamo sportbázis a profi és az amatőr sportolók otthonává is válik majd.” – nyilatkozta a beruházásról Kereskényi Gábor polgármester.


A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal 3 millió lejt fordított a felújításra, a Román Labdarúgó Szövetség pedig a műfüves borítást biztosította.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: